Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačne vode naredimo kvasec. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Približno ¾ presejane moke stresemo v večjo posodo, preostalo četrtino prihranimo za dodajanje med gnetenjem testa. V sredino moke naredimo luknjo. Vanjo najprej stresemo sol, nato zlijemo toplo vodo ter olje. Dodamo izkoščičene, narezane oljke in z roko premešamo. Dodamo še vzhajani kvas in začnemo gnesti. Dodajamo moko in testo gnetemo približno 15 minut. Biti mora primerno gosto in se ne sme lepiti na roke. Zgneteno testo pokrijemo s prtom in pustimo, da vzhaja približno 30 minut. Vzhajanega ponovno pregnetemo in oblikujemo v štruco ali več manjših štruc. Pokrijemo s prtom, da vzhaja 20-30 minut. Pečemo ga približno 1 uro v srednje vroči pečici. Ko je kruh pečen, pečico ugasnemo in pustimo kruh še nekaj časa v njej. Nato ga vzamemo iz pečice, ga pokrijemo s prtom in pustimo, da se ohladi.