Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Kruh z oljkami

Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačne vode naredimo kvasec. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Približno ¾ presejane moke stresemo v večjo posodo, preostalo četrtino prihranimo za dodajanje med  gnetenjem testa. V sredino moke naredimo luknjo. Vanjo najprej stresemo sol, nato zlijemo toplo vodo ter olje. Dodamo izkoščičene, narezane oljke in z roko premešamo. Dodamo še vzhajani kvas in začnemo gnesti. Dodajamo moko in testo gnetemo približno 15 minut. Biti mora primerno gosto in se ne sme lepiti na roke. Zgneteno testo pokrijemo s prtom in pustimo, da vzhaja približno 30 minut. Vzhajanega ponovno pregnetemo in oblikujemo v štruco ali več manjših štruc. Pokrijemo s prtom, da vzhaja 20-30 minut. Pečemo ga približno 1 uro v srednje vroči pečici. Ko je kruh pečen, pečico ugasnemo in pustimo kruh še nekaj časa v njej. Nato ga vzamemo iz pečice, ga pokrijemo s prtom in pustimo, da se ohladi.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    150 minut

    Količine za 25 rezin:

    1 kg bele pšenične moke

    0,5 l tople vode

    1 žlica soli

    1 žlica oljčnega olja

    5 dag kvasa

    1 žlička sladkorja

    25 dag vloženih črnih oljk

  • ENROLL_THIS_COURSES

Novo na portalu

cache/resized/ff40da65aaf45f55d00759b05d5ecabd.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/0da082dadf5d9d8900268a734cc367fd.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/8fbda58407092acf0f82c48bf0198024.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/297013aec5d82987697c70052b65a601.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/4e9e6715c6591325828bb31780e7f15d.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/1abcf96731c750629e18e125f8565cc4.jpg
Pisana zgodovina

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 130 gostov in ni članov .

Top