Postopek po korakih:
Moko, vodo, mleko, oljčno olje, kvas in sol damo v skledo ter mešamo in gnetemo 7 minut. Posodo s testom pokrijemo z mokro krpo in za 1 uro postavimo na toplo. Testo enakomerno razvaljajmo do tankega. Pograbimo legendarno Turistično pašteto in jo premažemo po testu. Testo zvijemo v dolgo kačo, ki jo narežemo na 2-3 cm debele rezine. Jajce in žlico mleka dobro premešamo, nato pa z zmesjo premažemo narezane štruklje. Potresemo jih s sezamom. Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo za 15-20 minut postavimo pekač s štruklji.
-
EXTRA_FIELDS_PRICE
40 minut2 x 95 g Turistična pašteta360 g moke160 ml vode2 žlici olivnega olja1 vrečka suhega kvasa1 žlička soli1 jajce1 žlica mlekasezam
-
ENROLL_THIS_COURSES
-
"Čeprav se časi nenehno spreminjajo, ostajajo nekatere stvari pomirjujoče enake. Že ko sva bila mula in pokovec (pa tudi že vrsto let prej), je med obvezno opremo na plaži zagotovo spadala Turistična pašteta legendarne tvrdke Delamaris. Čim se jo je pričelo mazati na bel kruh, se je vkup zbobnala družina z vseh strani Simonovega zaliva. Turistično paštetanje po plažah še vedno ostaja nacionalni šport, le da je tokrat dobilo modernejši pridih v obliki priročnih in sočnih štrukeljčkov. Prikupni zrolančki pa ne spadajo le na plažo, temveč te na dolge poletne dni z bogatim okusom spominjajo skozi celo leto."