Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Mušole

Kako pripraviti kuhane mušole?
Očiščene mušole damo v širšo kozico ali lonec, prelijemo z malo vode in kuhamo dobre četrt ure, nato jih pokrijemo z mokro krpo. Ko so kuhane, krpo odstranimo ter po želji dodamo sesekljan česen in peteršilj ali pokapamo z limono.

Additional Info

  • Čas priprave:: 30 minut
  • Sestavine:

    Očiščene mušole 

    po želji sesekljan česen in peteršilj ali limona za pokapljanje.

  • Kratek opis: V preteklosti je bilo ponekod v Istri v navadi, da so bili za 1. november, dan vseh svetnikov, na jedilniku mušoli oziroma noetove barčice. V mestih so jih prodajali na posebnih stojnicah oziroma kioskih, podobno kot danes kostanj. Pripravimo jih na žaru ali kuhane, rižoto ali buzaro, njihovo meso pa je zelo okusno. Nekateri jih jedo kar surove.

Novo na portalu

cache/resized/ff40da65aaf45f55d00759b05d5ecabd.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/0da082dadf5d9d8900268a734cc367fd.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/8fbda58407092acf0f82c48bf0198024.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/297013aec5d82987697c70052b65a601.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/4e9e6715c6591325828bb31780e7f15d.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/1abcf96731c750629e18e125f8565cc4.jpg
Pisana zgodovina

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 103 gostov in ni članov .

Top