Mesne polpete: Meso zmeljemo, prav tako zmeljemo v mleku namočen in dobro ožet kruh. Dodamo sesekljana česen in peteršilj, jajce, sol in poper. Vse dobro zmešamo. Oblikujemo polpete, jih pomokamo in spečemo na oljčnem olju. Serviramo jih s peperonato. Peperonata: Zelenjavo očistimo in narežemo na koščke. Na oljčnem olju prepražimo na tanke lističe narezano čebulo, dodamo strt česen, papriko, jajčevce, bučke in peteršilj. Prilijemo nekaj vode ali juhe in premešamo. Nato dodamo na koščke narezan zrel in olupljen paradižnik, sol in poper ter na zmernem ognju dušimo, dokler se zelenjava ne zmehča. Peperonati lahko dodamo tudi na kocke narezan kuhan krompir.
-
EXTRA_FIELDS_PRICE
40 minut
Količine za 5 oseb: Mesne polpete: 40 dag mletega govejega ali telečjega in svinjskega mesa, 40 dag starega kruha, mleko, 3 stroki česna, sesekljan peteršilj, jajce, 5 dag oljčnega olja. Peperonata: 20 dag jajčevcev, 20 dag bučk, 25 dag paradižnika
-
ENROLL_THIS_COURSES