Print this page
Kako pripravimo ribjo osnovo?
Kuharski nasveti

Kako pripravimo ribjo osnovo?

Kako pripravimo ribjo osnovo ali ribji fond?


Ribjo osnovo pripravimo iz ribjih kosti, glav in kože, ki nam ostane po filiranju brancina. V kolikor imamo pri roki, ribjo osnovo lahko obogatimo z drugimi vrstami rib (cipelj, sardela, morska žaba, molj,…), kakšno školjko, celim škampom, ki ga zrežemo na kose, ali le lupinami, ki so nam ostale pri čiščenju repkov.

V posodo nalijemo približno 1 liter hladne vode. Vanjo položimo ribje kosti, glave in kožo. Dodamo približno 200 g očiščene in oprane jušne zelenjave, lovorjev list, 2 žlici olivnega olja, malo soli in počasi kuhamo približno 1 uro. Pazimo, da ves čas le na rahlo vre. Ribjo osnovo dobro pretlačimo (lahko tudi s paličnim mešalnikom), precedimo. Tako pripravljeno ribjo osnovo lahko uporabimo takoj ali pa jo razdelimo v primerno velike posodice in jo zamrznemo za kasnejšo uporabo.

Vir:
http://www.fonda.si/sl/kulinarika/kuharski-nasveti

Urednik

Latest from Urednik