Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Turizem na podeželju hrvaške Istre

Istrska turistična skupnost ponuja dopust na podeželju hrvaške Istre prek posebne ponudbe Istra countryside –odmor u zelenoj Istri.


Katalog ponudbe prijazno nagovarja bralce:
Dragi prijatelji Istre, vabimo vas, da se vrnete k naravi, v iskanje miru in tišine. In morda je Istra, ta majhna podcelina pod Alpami, potopljena v Sredozemlje, prava izbira. Vendar ne tista znana Istra, ki jo vseskozi pere morje ob obali, ampak tista zelena – skrivnostna čarovnica. Pokukajte za vrati domačinov, pokusite njihove jedi in vina. Poiščite svojo stezo, pretegnite se po poti in izberite smer. Nevsakdanji pejsaži, zeleni valovi gričev ponekod obdani z mesteci, vasmi, potoki, cerkvicami in stara gradišča obrasla z bršljanom …. Tu še živijo legende. Bodite oprezni, morda vas čarovnica zavede, začara in tedaj vam ni več pomoči … večno ji boste ostali verni.

Primer opisa enotePrimer opisa enote

Ponudbo podeželja hrvaške Istre delijo na nekaj vrst domačij:

Agroturizem (kmečki turizem) je turizem na domačiji, ki se ukvarja s kmetijsko proizvodnjo. Poleg storitve namestitve ponuja tudi možnost prihoda na krajši, enodnevni izlet in uživanje v gastronomskih radostih izdelanih iz lastnih proizvodov.

Kmečke hiše za počitek so tradicionalne istrske hiše, povsem obnovljene in to ob upoštevanju okolja ter z uporabo naravnih materialov. Gostje najemajo celotno hišo s pripadajočo okolico in čeprav imajo polno zasebnost pa stik z gostiteljem še vedno obstaja.

Kmečki B&B (bed & breakfast) se imenujejo domačije, ki ob prenočitvi nudijo še zajtrk iz lastnih proizvodov. Gostitelj živi na domačiji, tako da je gost pravzaprav nameščen v njegovi hiši. Bivalni prostori gostitelja in namestitev gosta (posebne sobe s kopalnicami) so ločeni, tako obstaja zasebnsot.

Kmečki družinski hoteli so mali intimni hoteli organizirani v starih stavbah; njihova velikost ne presega 35 postelj. Vodijo ga lastniki sami, tako da obstaja stik gost – gostitelj. Storitve so prilagojene posameznemu gostu, obstajajo pa tudi številne dodatne vsebine. Goste poleg storitev v hotelu seznanjajo tudi s celotno destinacijo. Hoteli proizvajajo tudi posamične lastne proizvode.

Počitnice na vinski cesti vključujejo kmetije, ki so specializirane za proizvodnjo vina. Gost se lahko seznani s proizvodnjo in seveda kaj spije.
Vsaka turistična enota je predstavljena na enak način.


Ponudba podeželja hrvaške Istre se deli na zaokrožene geografske delo, kot npr. Umag, Novi grad, pa potem Poreč, nato Vrsar in Funtana ter tako naprej.
Za vsako zaokroženo celoto katalog najprej predstavi pomembnejši prireditve skozi vse leto, na kar sledi predstavitev objektov po kategorijah (vrstah domačij).

Vir:
file:///C:/Users/Zupancic/Documents/Traven/IstraCountryside12.pdf

http://istra.hr/en/about-istra/green-istria/countryside

Read 2088 times torek, 19 november 2019 07:08

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 176 gostov in ni članov .

Top