Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Istrska potica

Testo: Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačnega mleka naredimo kvasec. Damo ga na toplo. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki. Posebej raztopimo maslo, mu dodamo mleko, 1 celo jajce in 2 rumenjaka, sol, sladkor, vanilin. Mešanico dodamo moki. Stepamo, da postane testo po površini gladko, v notrajosti pa elastično, ter se loči od posode in kuhalnice. Testo pomokamo, pokrijemo ter
postavimo vzhajat na toplo. Narasti mora vsaj za enkratno količino. Nadev: Jabolka olupimo, na grobo naribamo, dodamo mlete orehe, rozine (ki smo jih namočili v rumu), sladkor, tropinovec ali rum, drobtine in cimet. Dobro premešamo. Testo na tanko razvaljamo, ga premažemo z nadevom, zvijemo in položimo v pomaščen model za peko. Pustimo ga na hladnem približno eno uro, nato ga premažemo z razžvrkljanim jajcem in damo v srednje vročo pečico. Pečemo od 50-60 minut. Ko je potica pečena, jo posujemo s sladkorjem za posipanje.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    180 minut

    Količine za 15 kosov potice:

    Testo:

    50 dag bele moke

    2,5 dag kvasa

    2 dag masla

    2,5 dl mleka

    6 dag sladkorja

    1 vanilin

    2 jajci in 2 rumenjaka

    sol

    naribana limonina lupina.

    Nadev:

    1kg jabolk

    20 dag orehov

    5-10 dag rozin

    8 dag sladkorja

  • ENROLL_THIS_COURSES

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 119 gostov in ni članov .

Top