slhrendeit

Hroštole kvašene

 Priprava:

Iz naštetih sestavin zamesimo testo in za pol ure damo v hladilnik. Nato testo na fino razvaljamo, razrežemo na trakove in oblikujemo v poljubne oblike. Tako pripravljene cvremo v precejšnji količini olja, da malo porumenijo in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    70 minut

    Kvašene hroštole

    Potrebujemo:

    ½ kg bele moke, ščepec soli, 3 jajca in en rumenjak, 70 g sladkorja, 50 g masla, pecilni prašek, vanilin sladkor, kozarček tropinovca, naribano limonovo lupino, kozarček belega vina, olje za cvrtje in sladkor za posipanje.

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Hroštole (hroštule, kroštole), ena najpogostejših istrskih sladic, so krhko, hrustljavo ocvrto pecivo, ki se pripravljajo ob različnih praznikih, tako letnih oziroma cerkvenih kot osebnih. Ime izvira iz latinske besede "crusta", ki pomeni skorja, hrustljava skorjica, "crostolar" pa hrustati. Za hroštole obstaja cela vrsta receptov, ki pa se med seboj razlikujejo v glavnem po nekaterih različnih dodatkih in oblikah. Objavljam sestavine za tri vrste testa (mase), enega za kvašene in dva za nekvašene hroštole.

Novo na portalu

cache/resized/d9383439946546eeb4089d4a63e080ec.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/dc9e08b4d91f9a3bc0e3fc6065143cce.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/28a0ddfcea6a71d80d17f37216f7232f.jpg
Cerkve in samostani

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 114 gostov in ni članov .

Top