Srna v omaki: Dobro kvašeno meso narežemo na kose, posolimo in opečemo na olju. Nato ga odstranimo iz posode in na istem olju prepražimo sesekljano čebulo, na kocke narezano slanino, naribano korenje in zeleno, pomokamo, dodamo šalšo, prilijemo vodo ali fond in vino. Prevremo, v omako vrnemo meso, dodamo začimbe ter dušimo, da se meso zmehča. Krompirjevi njoki: Opran krompir skuhamo, odcedimo, olupimo in pretlačimo.
Toplemu krompirju dodamo sol in margarino. Ko se masa skoraj ohladi, primešamo jajce, zdrob in moko. Iz vsega na hitro ugnetemo testo in ga oblikujemo v štruco. Razrežemo jo na enakomerno velike koščke. V slanem kropu jih kuhamo približno 10 minut. Kuhane odcedimo, jih oplaknemo s toplo vodo in serviramo k raguju. Njoke lahko po želji zabelimo z malo oljčnega olja.
-
EXTRA_FIELDS_PRICE
70 minut
Količine za 5 oseb:
Srna v omaki:
75 dag srninega mesa brez kosti
, 7 dag slanine
5 dag oljčnega olja
10 dag čebule
5 dag korenja
5 dag zelene
peteršilj
4 dag šalše ali pelatov
2 dag moke
1,25 dl belega vina (malvazije)
sol
poper
rožmarin
žajbelj
-
ENROLL_THIS_COURSES