Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Srna v omaki s krompirjevimi njoki

Srna v omaki: Dobro kvašeno meso narežemo na kose, posolimo in opečemo na olju. Nato ga odstranimo iz posode in na istem olju prepražimo sesekljano čebulo, na kocke narezano slanino, naribano korenje in zeleno, pomokamo, dodamo šalšo, prilijemo vodo ali fond in vino. Prevremo, v omako vrnemo meso, dodamo začimbe ter dušimo, da se meso zmehča. Krompirjevi njoki: Opran krompir skuhamo, odcedimo, olupimo in pretlačimo.
Toplemu krompirju dodamo sol in margarino. Ko se masa skoraj ohladi, primešamo jajce, zdrob in moko. Iz vsega na hitro ugnetemo testo in ga oblikujemo v štruco. Razrežemo jo na enakomerno velike koščke. V slanem kropu jih kuhamo približno 10 minut. Kuhane odcedimo, jih oplaknemo s toplo vodo in serviramo k raguju. Njoke lahko po želji zabelimo z malo oljčnega olja.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    70 minut

    Količine za 5 oseb:

    Srna v omaki:

    75 dag srninega mesa brez kosti

    , 7 dag slanine

    5 dag oljčnega olja

    10 dag čebule

    5 dag korenja

    5 dag zelene

    peteršilj

    4 dag šalše ali pelatov

    2 dag moke

    1,25 dl belega vina (malvazije)

    sol

    poper

    rožmarin

    žajbelj

  • ENROLL_THIS_COURSES

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 40 gostov in ni članov .

Top