Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Orada s krompirjem v pečici

Orado očistimo in operemo. Na obeh straneh jo zarežemo (cizeliramo) in natremo s soljo. V trebušno votlino nadevamo sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Tako pripravljeno damo v pekač k napol pečenemu krompirju in pečemo toliko časa, da je oboje pečeno. Med pečenjem zalivamo s fondom in vinom. Jed mora biti sočna.

Additional Info

  • Čas priprave:: 40 minut
  • Sestavine:

    Količine za 1 osebo:

    20-25 dag očiščene orade

    20 dag krompirja

    3 dag oljčnega olja

    3 dag čebule

    strok česna,

    peteršilj

    0,5 dl malvazije

    1 dl ribjega fonda

    sol

    krhelj limone.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 124 gostov in ni članov .

Top