Bučke operemo, jih naribamo, solimo in pustimo približno četrt ure, da se iz njih izcedi voda, ki jo odlijemo. Nato jih močno stisnemo, da vsebujejo čimmanj vode. Damo jih v skledo, po želji še malo solimo, popramo, dodamo moko, jajca, sesekljan peteršilj in česen, šunko, sir ter vse dobro premešamo. S pomočjo žlice oblikujemo polpete in jih spečemo na oljčnem olju.
Polpete iz cuket (bučk) 2
- Urednik
- 17/04/2017
Additional Info
- Čas priprave:: 40 minut
-
Sestavine:
Količine za 5 oseb:
80 dag bučk
0,8 dag moke
1-2 jajci
3 stroki česna
peteršilj
sol
poper
5 dag naribanega sira
5 dag sesekljane šunke
5 dag oljčnega olja.
Read 1139 times
ponedeljek, 24 april 2017 13:51
Published in
Zelenjavne jedi