Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Pedoči na buzaro

Pedoče očistimo, jih dobro operemo in damo v kozico z oljčnim oljem, premešamo, dodamo strt česen, peteršilj, prilijemo vino, pokrijemo in dušimo, dokler se vse školjke ne odprejo. Začinimo, zgostimo z drobtinami ter izboljšamo z maslom. Serviramo jih s krhlji limone. Pedočev ne smemo kuhati predolgo, da se ne skrčijo preveč in postanejo žilavi. Zaprtih ne jemo. Tudi solimo jih ne.

Additional Info

  • Čas priprave:: 30 minut
  • Sestavine:

    Količine za 5 oseb:

    1,5 kg pedočev (klapavic)

    1 dl oljčnega olja

    2 dl belega vina

    3 dag česna

    3-4 dag drobtin

    2 dag masla

    poper

    sesekljan peteršilj

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 47 gostov in ni članov .

Top