Ne preveč tanke rezine pršuta opečemo na oljčnem olju z obeh strani. Dodamo moko, premešamo, prilijemo vino, dodamo začimbe in med mešanjem še malo pokuhamo.
Serviramo s polento. Pisano polento pripravimo iz koruzne polente in polente iz pšeničnega zdroba. Belo polento skuhamo iz 10 dag pšeničnega zdroba, trikrat toliko vode, kot je zdroba, 2 dag
oljčnega olja in soli. Iz enakih količin pripravimo tudi koruzno polento. V pomaščen model damo najprej belo, nato rumeno polento. Pustimo, da se nekoliko strdi, zvrnemo na desko in narežemo na rezine.
-
EXTRA_FIELDS_PRICE
20 minut
Količine za 5 oseb:
40 dag mladega pršuta
8 dag oljčnega olja
žlička moke
2 dl malvazije
poper
rožmarin
šetraj
žajbelj
timijan
origano.
-
ENROLL_THIS_COURSES