Očiščene melancane in cukete narežemo na približno centimeter debele rezine in jih solimo. Na hitro jih spečemo na oljčnem olju. Zložimo jih v globljo servirno posodo in
prelijemo z marinado, ki smo jo pripravili iz oljčnega olja, kisa, vode, soli, popra, sesekljanega česna in peteršilja. Potresemo s paradižnikom, narezanim na kocke.
Postavimo na hladno. Serviramo šele čez nekaj ur, ko se zelenjava dodobra marinira.
Melancane in cukete v marinadi
- Urednik
- 18/04/2017
Additional Info
- Čas priprave:: 30 minut
-
Sestavine:
50 dag melancan (jajčevcev)
50 dag cuket (bučk)
8 dag oljčnega olja
kis
sol
poper
4 stroki česna
peteršilj
10 dag paradižnika.
Read 1222 times
ponedeljek, 24 april 2017 11:16
Published in
Zelenjavne jedi