Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Špargljeva rižota

Pripravimo šparglje in sicer tako, da jih narežemo na cca. 1-2 cm debele kolobarje. Čebulo popražimo na olju, da porumeni. Dodamo na koščke narezano panceto, da se popeče, nato dodamo narezane šparglje. Vse skupaj malo popražimo na olju. Nato dodamo narezano papriko in paradižnik, vse skupaj pražimo približno 5 minut. Dodamo riž in zalijemo z 2 - 3 zajemalkami jušne osnove. Začinimo s soljo, poprom in ostalimi začimbami po okusu. Kuhamo tako dolgo, da se riž skuha in voda povre. Me tem časom naribamo parmezan in ga dodamo h kisli smetani. Mešanico kisle smetane in parmezana dodamo k jedi, premešamo in počakamo, da zavre. Postrežemo na krožnike in jed potresemo z nadrobno narezanim peteršiljem.

Additional Info

  • Čas priprave:: 40 minut
  • Sestavine:

    1 velika čebula

    200 g pancete

    500 g svežih špargljev

    1 zelena paprika

    2 paradižnika

    2 jogurtova lončka riža za rižoto

    sol

    poper

    začimbe po okusu

    30 g parmezana

    180 g kisle smetane (1 jogurtov lonček)

    1 vejica peteršilja

Read 1109 times ponedeljek, 24 april 2017 11:13

Novo na portalu

cache/resized/e5637b3a615ded840978cd9ed37b0010.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/fc2ab97706a96ea0e585f3d1ed7a8c64.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/0f8d857ff839f3c1e1c0ac1d3482e7c3.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/bfb809edd8ae264dbbcf068bf9cfa74b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/395d4aab138ba9b7ba2aca1261c6a61a.jpg
Galerije, muzeji

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 50 gostov in ni članov .

Top