Pripravimo šparglje in sicer tako, da jih narežemo na cca. 1-2 cm debele kolobarje. Čebulo popražimo na olju, da porumeni. Dodamo na koščke narezano panceto, da se popeče, nato dodamo narezane šparglje. Vse skupaj malo popražimo na olju. Nato dodamo narezano papriko in paradižnik, vse skupaj pražimo približno 5 minut. Dodamo riž in zalijemo z 2 - 3 zajemalkami jušne osnove. Začinimo s soljo, poprom in ostalimi začimbami po okusu. Kuhamo tako dolgo, da se riž skuha in voda povre. Me tem časom naribamo parmezan in ga dodamo h kisli smetani. Mešanico kisle smetane in parmezana dodamo k jedi, premešamo in počakamo, da zavre. Postrežemo na krožnike in jed potresemo z nadrobno narezanim peteršiljem.
Špargljeva rižota
- Urednik
- 18/04/2017
Additional Info
- Čas priprave:: 40 minut
-
Sestavine:
1 velika čebula
200 g pancete
500 g svežih špargljev
1 zelena paprika
2 paradižnika
2 jogurtova lončka riža za rižoto
sol
poper
začimbe po okusu
30 g parmezana
180 g kisle smetane (1 jogurtov lonček)
1 vejica peteršilja
Read 1109 times
ponedeljek, 24 april 2017 11:13
Published in
Zelenjavne jedi