Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Pandišpanija

V posodo damo rumenjake, sol in naribano limonino lupino ter vse dobro zmešamo, nato dodamo še moko. Posebej, čvrsto stepemo beljake in vmešamo v testo. Dobro zmešamo in damo v namaščen pekač. Pečemo pol ure.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    40 minut

    12 žlic bele moke

    40 minut
    8 žlic sladkorja
    12 jajc
    sol
    naribano limonino lupinco

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Veliko istrskih jedi je preprosto pripraviti, ni pa jih vedno lahko. V preteklosti so Istranke namenjale precej pozornosti hrani, predvsem njeni pripravi. Lotevale so se je s pobožnostjo, skrbnostjo, spoštovanjem, hvaležnostjo bogu in zemlji, ki je obrodila in jim vse to dala. Ime pandišpanja izvira iz italijanske "pane di Spagna" kar v dobesednem prevodu pomeni "španski kruh". Gre za preprost biskvit, spečen v modelu za torte, posut s sladkorjem v prahu. Kaswneje so pandišpanjo "nadgradili" in sicer tako, da so ga prerezali in vmes namazali z doma pripravljeno kremo. S tem je dobil obliko torte in tako je v Istri "nastala"prva domača torta, ki je svoj čas krasila zlasti poročne mize.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 61 gostov in ni članov .

Top