Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Bobiči brez paradižnika

V lonec z vodo damo mlad fižol in olupljen, na kose narezan, krompir. Če se odločite, da boste pripravili bobiče s prekajenim svinjskim mesom, ga dajte kuhat na začetku. Dodamo pešto, sol in poper. Ko je fižol na pol kuhan, dodamo koruzno zrnje in kuhamo naprej na zmernem ognju. Preden je vse kuhano, vzamemo iz lonca krompir, ga s kuhalnico zgnetemo in vrnemo v mineštro, da jo tako zgostimo.

Ponekod dajo v bobiče tudi sesekljano čebulo, zeleno in korenček, namesto s peštom pa jih zabelijo z oljčnim oljem.

Vir: Istrska kuhinja, Alberto Pucer, založba Kmečki glas (2000) in http://www.koper.si/index.php?page=staticplus&item=2001262&tree_root=4

 

Additional Info

  • Čas priprave:: 40 minut
  • Sestavine:

    450 g mlade mlečne koruze

    250 g mladega rjavega fižola v zrnju

    500 g krompirja

    pešto za zabelo

    sol

    poper

    prekajeno svinjsko meso

  • Kratek opis: Čas mlade koruze (julija, avgusta) je tudi čas bobičev, iz katerih skuhamo tipično istrsko mineštro. Pripravimo jo lahko na različne načine, osnova pa je vedno koruzno zrnje. Danes ga dobimo vloženega v kozarcih ali zamrznjenega in tako bobiče lahko skuhamo v vsakem letnem času. Najboljši pa so iz svežih, še mlečnih zrn, torej iz mlade koruze. Storže mlade koruze olupimo in populimo koruzne laske. Operemo jih in z nožem odstranimo mlečna zrna s storža. Iz teh skuhamo prave bobiče, ki jih zabelimo s peštom oziroma tacom ali oljčnim oljem. Ponujam vam dva recepta za bobiče, prvega brez šalše oziroma paradižnika, drugega pa z njim. V poletnem času običajno pripravljamo bobice s svežim, zrelim paradižnikom. Ponekod pa dajo v bobiče tudi sesekljano zeleno, narezan korenček in razne začimbe. Bobiči bodo še boljši, če bo "vanje stopil prasec".
Read 1253 times četrtek, 30 november 2017 09:46

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 192 gostov in ni članov .

Top