Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Polpete iz cuket

Bučke operemo, jih naribamo na strgalo, solimo in pustimo približno četrt ure, da se iz njih izcedi voda, ki jo odlijemo. Naribane bučke močno stisnemo, da vsebujejo čim manj vode. Damo jih v skledo, po želji še malo solimo, popramo, dodamo moko, jajca, sesekljan peteršilj in česen, koščke šunke in naribanega sira ter vse dobro premešamo. Maso zajemamo z žlico in spuščamo v vrelo olje, da hitro zakrkne. Nato cvremo na zmernem ognju z obeh strani, dokler polpete ne porumenijo.

Ponudimo jih lahko takoj še tople ali damo v hladilnik in jemo hladne, kajti tudi take so odlične.

Vir: Istrska kuhinja, Alberto Pucer, založba Kmečki glas (2000) in http://www.koper.si/index.php?page=staticplus&item=2001262&tree_root=4

 

Additional Info

  • Čas priprave:: 40 minut
  • Sestavine:

    mlade zelene bučke moka jajca peteršilj česen sol poper po želji koščki šunke nariban sir olje za cvrenje

Read 1285 times ponedeljek, 24 april 2017 10:01

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 186 gostov in ni članov .

Top