1. Vso zelenjavo narežemo na manjše kose in stresemo v ponev. Prilijemo malo olja in začnemo pražiti, nato ogenj zmanjšamo, začinimo s soljo, poprom, timijanom, vmešamo sardine iz pločevink in pokrito kuhamo oz. dušimo 30 minut.
2. Medtem drobno sesekljamo feferon ali čili in z njim med kuho krepko začinimo omako. Omaka mora biti precej pekoča, saj šele takšna dobi pravi značaj.
3. Česen očistimo in stremo ali sesekljamo. Vmešamo ga v omako skupaj z oljkami malo pred koncem kuhanja.
4. Omako po potrebi razredčimo z vodo, v kateri so se kuhale testenine, zmešamo s testeninami in postrežemo s kislo smetano. Zraven ponudimo zeleno solato.
Vir:
http://www.odprtakuhinja.si/recepti/danes-za-kosilo-fuzi-s-pekoco-zelenjavno-omako-kislo-smetano/