Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Fuži s pekočo zelenjavno omako in kislo smetano

1. Vso zelenjavo narežemo na manjše kose in stresemo v ponev. Prilijemo malo olja in začnemo pražiti, nato ogenj zmanjšamo, začinimo s soljo, poprom, timijanom, vmešamo sardine iz pločevink in pokrito kuhamo oz. dušimo 30 minut.
2. Medtem drobno sesekljamo feferon ali čili in z njim med kuho krepko začinimo omako. Omaka mora biti precej pekoča, saj šele takšna dobi pravi značaj.
3. Česen očistimo in stremo ali sesekljamo. Vmešamo ga v omako skupaj z oljkami malo pred koncem kuhanja.
4. Omako po potrebi razredčimo z vodo, v kateri so se kuhale testenine, zmešamo s testeninami in postrežemo s kislo smetano. Zraven ponudimo zeleno solato.

Vir:

http://www.odprtakuhinja.si/recepti/danes-za-kosilo-fuzi-s-pekoco-zelenjavno-omako-kislo-smetano/

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 30–50 minut.

    – manjši jajčevec
    – večja čebula
    – 3 paprike
    – 4 veliki paradižniki
    – sol, poper, čili ali feferon, bazilika, timijan
    – oljčno olje
    – 2 pločevinki sardin v olju
    – vsaj 15 črnih oljk
    – glavica česna
    – lonček kisle smetane

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Opomba: Meso in kosti sardin se med kuhan­jem povsem razpustijo, zato jih ni treba čistiti. S tem podarijo omaki odličen okus in pester izbor mineralov. Različica: Del omake (brez oljk) pretlačite v posebni posodi s paličnim mešalnikom. Ali ste vedeli: Kisla smetana omili pekoči okus, da zdravilni kapsaicin vseeno pojemo.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 77 gostov in ni članov .

Top