Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Rženi kruh

Kvas zdrobimo in zmešamo z žlico moke, žličko sladkorja in toliko mlačne vode, da
dobimo gostoto žvrkljanega testa. Na toplem naj vzhaja, da naraste za še enkratno
količino.
V skledo presejemo moko, ji dodamo vzhajan kvasec, sol in postopno prilivamo
mlačno vodo. Iz vsega zgnetemo testo, ki ne sme biti premehko. Ko je testo dobro
pregneteno, ga pomokamo, pokrijemo s prtičem in postavimo na toplo vzhajat (20-
30minut). Vzhajano testo znova pregnetemo in damo na pomokan ali pomaščen pekač.
Ko ponovno vzhaja, ga po vrhu dvakrat do trikrat poševno zarežemo, premažemo z
vodo ali mlekom in v srednje vroči pečici pečemo približno 1 uro.

Vir:

MUNUS2_27Istrska_kulinarika

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    150 minut

    Količine za 20 rezin:
    60 dag ržene moke, 30 dag pšenične moke, 3 dag kvasa, sol, 4-4,5 dl mlačne vode, 1 žlica oljčnega olja, 1 žlička sladkorja.

  • ENROLL_THIS_COURSES

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 219 gostov in ni članov .

Top