Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Daljinske kolesarske poti

Bike Alpe-Adria je mreža kolesarskih poti na tej povezavi, ki povezujejo Alpe, slovenska jezera s plažami in lagunami ob Jadranskem morju. Predlogi za kolesarjenje v znamenju sonca, morja, narave in bogate kulturne dediščine. Kolesarjenje, ki je doživetje.

Spletna platforma je sofinancirana v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Italia-Slovenija 2014-2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Platforma združuje podatke in rezultate projektov Inter Bike, iCON in Bimobis Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 preteklega programskega obdobja.

Projekt spodbuja kolesarjenje kot trajnostno obliko mobilnosti pri vsakodnevnih opravkih ter odkrivanju turističnih znamenitosti vzdolž kolesarske povezave Adriabike od Kranjske Gore do Ravenne. Vzpostavljene so tri multimodalne storitve prevoza koles z avtobusom in ladjo na območjih slovenske Istre, Furlanije-Julijske krajine in vzhodnega Veneta. Projekt spodbuja lokalne oblasti in ostale deležnike k tesnejšemu sodelovanju pri prostorskem in prometnem načrtovanju ter razvoju turizma.  

Vir: https://www.bike-alpeadria.eu/sl

 

 

Na strani je 142 gostov in ni članov .

Top