Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Turistični štrukeljci

Postopek po korakih:
Moko, vodo, mleko, oljčno olje, kvas in sol damo v skledo ter mešamo in gnetemo 7 minut. Posodo s testom pokrijemo z mokro krpo in za 1 uro postavimo na toplo. Testo enakomerno razvaljajmo do tankega. Pograbimo legendarno Turistično pašteto in jo premažemo po testu. Testo zvijemo v dolgo kačo, ki jo narežemo na 2-3 cm debele rezine. Jajce in žlico mleka dobro premešamo, nato pa z zmesjo premažemo narezane štruklje. Potresemo jih s sezamom. Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo za 15-20 minut postavimo pekač s štruklji.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    40 minut
    2 x 95 g Turistična pašteta
    360 g moke
    160 ml vode
    2 žlici olivnega olja
    1 vrečka suhega kvasa
    1 žlička soli
    1 jajce
    1 žlica mleka
    sezam
  • ENROLL_THIS_COURSES
  • "Čeprav se časi nenehno spreminjajo, ostajajo nekatere stvari pomirjujoče enake. Že ko sva bila mula in pokovec (pa tudi že vrsto let prej), je med obvezno opremo na plaži zagotovo spadala Turistična pašteta legendarne tvrdke Delamaris. Čim se jo je pričelo mazati na bel kruh, se je vkup zbobnala družina z vseh strani Simonovega zaliva. Turistično paštetanje po plažah še vedno ostaja nacionalni šport, le da je tokrat dobilo modernejši pridih v obliki priročnih in sočnih štrukeljčkov. Prikupni zrolančki pa ne spadajo le na plažo, temveč te na dolge poletne dni z bogatim okusom spominjajo skozi celo leto."

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 203 gostov in ni članov .

Top