Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Hitra omaka iz bučk in paradižnika

Priprava:

1. Paradižnike očistimo, če se nam ljubi, tudi olupimo, in narežemo na kocke. Mladih bučk ne lupimo, le narežemo na kocke. Sesekljamo čebulo in ločeno česen.
2. Segrejemo oljčno olje, popražimo čebulo, minuto ali dve, dodamo česen, in ko zadiši še bučke. Bučke se naj vsaj malo popečejo, nato jih zalijemo s paradižnikom.
3. Solimo in popramo po okusu, začinimo z origanom in pražimo pri blagi temperaturi. Paradižnik je dovolj sočen, da ni treba dodajati vode. Ponev lahko tudi pokrijemo in tako zadržimo tekočino, da se bučke zmehčajo, nato jo med mešanjem izparimo.
4. Odstavimo in dodamo svežo baziliko ter pustimo, da se omaka navzame njenega aromatičnega okusa.
5. Namesto svežega paradižnika bi lahko uporabili kozarec paradižnikove omake.
6. Omaka je lahko nadev za slane palačinke, prelijemo jo čez testenine ali z njo pripravimo preprosto poletno pico.

Vir: https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/bucke-35-receptov-za-glavne-jedi-priloge-prigrizke-shranke-sladice/

 

 

Additional Info

  • Čas priprave:: 30 minut
  • Sestavine:

    Količine za 2 osebi:

    – 2 velika paradižnika
    – 2 mladi bučki
    – čebula
    – česen
    – oljčno olje
    – sol
    – origano
    – poper
    – sveža bazilika

     

  • Kratek opis: Poletno kosilo ali večerja za dva.
Read 1430 times petek, 09 julij 2021 04:17
More in this category: « Polpete iz cuket Fritaja z jurčki »

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 12 gostov in ni članov .

Top