Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit
Istrski cukerini Istrski cukerini

Istrski cukerini

Priprava:
Na mizo damo moko presejano s pecilnim praškom, vanjo naredimo vdolbino ter vanjo damo sol, sladkor in vaniljev sladkor, jajci ter raztopljeno ali na koščke narezano maslo.
Zamesimo testo in pustimo počivati eno do dve uri. Če testo ni dovolj kompaktno (primerno gosto), dodamo še malo semenskega olja.

Iz testa oblikujemo kepice ter razvaljamo za pol prsta debele klobasice dolge približno 12 cm in zlepimo v obročke ali testo razvaljamo ter izrežemo obliko obročkov.
Pečemo jih na 180 stopinjah približno četrt ure.

Še vroče poškropimo ali zgornji del namočimo v tropinovcu ter potrosimo s kristalnim sladkorjem in pustimo, da se ohladijo.

Vir: Pucer, Alberto. Istrske jedi z zgodbo. Padna: Umetniško ustvarjanje Istral, 2014

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    ? minut

    Potrebujemo:
    - ½ kg ostre moke (400),
    - ščepec soli,
    - 150 g sladkorja,
    - 150 g masla,
    - pol vrečke pecilnega praška,
    - 2 jajci,
    - 1 vaniljev sladkor,
    - nekaj žlic domačega žganja (tropinovca) in kristalni sladkor.

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Od starih istrskih sladic oziroma peciva so danes najpogosteje na mizah hroštole in fritole, redkeje pa navadni biškoti (od bis cotto = dvakrat pečen), parpanjaki, busolj, pandoli in tako imenovani istrski cukerini (od cuker = sladkor). Poglejmo recept.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 489 gostov in ni članov .

Top