Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Kakijeva marmelada

Postopek za pripravo kakijeve marmelade:

Kakije najprej operemo in jih narežemo na četrtine, lupiti pa jih ni treba.

Nato damo kakije v lonec in jih pretlačimo s paličnim mešalnikom v kompaktno, gladko zmes.

Ko smo dobili gladko zmes, dodamo jabolki, ki smo ju predhodno razrezali na nekaj manjših kosov.

Zdaj spet s paličnim mešalnikom vse skupaj pretlačimo.

Ko smo dobili gladko zmes od kakija in jabolk, vanjo vmešamo sladkor, vanilijevo aromo, rum, limonin sok in vanilijev sladkor. Vse dobro premešamo.

Lonec postavimo na ogenj in kuhamo na zmerni temperaturi ob neprestanem mešanju. Pazite, da ne boste kuhalnice odložili in pozabili na mešanje, saj se lahko marmelada na dnu lonca zažge in več ne bo okusna. Na zmernem ognju mešamo do vretja, potem pa še nekje 15 minut, dokler se ne začne gostiti.

Čeprav lahko zasledimo, da naj se kakijeva marmelada niti ne bi dovolj zgostila, to za pričujoči recept ne velja, saj jabolki in limonin sok poskrbijo, da je marmelada v kratkem času še kako kompaktna. Še vročo marmelado nalijemo v vroče in sterilizirane kozarčke.

Kozarčke tesno zapremo in jih zlagamo v košaro, ki smo jo obložili z debelo odejo. Priporočam, da kozarčke najprej obrnete na glavo, torej na pokrovček, saj se bo tako naredil naravni vakuum in manj možnosti bo, da bi v kozarec uhajal zrak. Tako zložene kozarčke potem pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se na sobni temperaturi počasi ohlajajo. Po 30 minutah lahko kozarčke obrnete, saj je vakuum že naredil svoje.

Vir: https://oblizniprste.si/slastni-nasveti/ozimnica/odlicna-preprosta-kakijeva-marmelada/

 

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    Ni podatka

    Sestavine za kakijevo marmelado:

                 3,5 kg narezanega zrelega kakija

                 1,2 kg sladkorja

                 1 vanilijev sladkor

                 2 jabolki

                 sok ene limone

                 ščepec vanilijeve arome

                 ščepec ruma

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Ko se je marmelada ohladila, jo hitro poskusimo. Po videzu je podobne barve kot sveže pretlačen kaki, je gosta in lepo maziva, po okusu pa ostaja zvesta kakiju, čeprav lahko začutimo tudi aromo jabolk, vanilje in ruma. Namažemo si jo na kruh in uživamo v lastnem izdelku. Mimogrede: takšna odlična in preprosta kakijeva marmelada je tudi izvirno darilo za prihajajoče praznike. Zakaj ne bi podarili nekaj, kar je narejeno z lastnim trudom in ljubeznijo …

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 79 gostov in ni članov .

Top