Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Navodila in pogoji uporabe

Navodila in pogoji za uporabo spletnega portala Traven.si

 

SPLOŠNE DOLOČBE

Skupino Traven.si predstavljajo uredniki spletišča traven.si, lastniki spletnih portalov, ki so dovolili uporabo svojih vsebin v nekomercialne namene in člani zavoda Traven.

Spletni portal Traven je avtorsko delo skupine Traven si, poslovnih partnerjev ali pa gre za intelektualno lastnino pod eno od licenc odprte kode. Vse ostale blagovne znamke, storitvene znamke in blagovna imena, ki se prikazujejo na portalu, so last njihovih lastnikov. Raba  gradiva (tako grafičnega kot tekstualnega) je dovoljena v nekomercialne namene z navedbo vira ali s pisnim dovoljenjem skupine Traven.si oziroma posameznih lastnikov.

Vsa spletišča in spletne strani, katerih naslov je razširitev domene Traven.si, se uvrščajo v okvir Traven.si in zato zanje veljajo spodnja pravila. Posamezno spletišče lahko vsebuje še razširitev teh pravil. Skupina Traven.si si pridržuje pravico do spremembe pravil uporabe brez predhodne najave. V primeru, da se odločite nadaljevati z uporabo spletišča, se smatra da se z navedenimi pravili in z bodočimi spremembami strinjate. Priporočamo vam, da si občasno pregledate pravila, če je prišlo do sprememb. Večje spremembe pravil bodo javno objavljene oziroma bodo uporabniki zanje obveščeni po osebnih komunikacijskih kanalih (email, privatna sporočila).

Komentarji odražajo mnenja obiskovalcev oziroma uporabnikov Traven.si. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na objavljene informacije. Lastniki komentarjev, člankov, oglasov in ostalega gradiva so vpisniki (uporabniki) sami in prevzemajo nase tudi vso odgovornost. Skupina Traven.si si pridržuje fizično lastništvo nad komentarji. Javni komentarji se lahko brišejo, če odražajo ali spodbujajo kakršnokoli nestrpnost, so žaljivi, napeljujejo na kriminalna dejanja, kršijo pravni red Republike Slovenije ali so proti pravilom Traven.si ali načelom delovanja skupin.  

V skladu z Zakonom o avtorskih pravicah, bo skupina Traven.si nemudoma obravnavala prijave v zvezi s kršenjem avtorskih pravic, ki so bile storjene z uporabo portala. V primeru, da ste nosilci avtorskih pravic, ali da ste pooblaščeni predstavljati lastnika avtorskih pravic ali kakršnekoli pravice pod avtorskimi pravicami, Vas prosimo, da nam sporočite prekršek z uporabo elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Portal  lahko prikazuje tudi material, ki ni primeren za mladoletne (na primer preko foto-albumov uporabnikov). Z uporabo portala potrjujete, da ste polnoletni oziroma, da so vaši zakonsko določeni oskrbniki seznanjeni z vašo uporabo portala Traven.si in da se strinjajo s tem.

Skupina Traven.si ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli morebitno nastalo škodo s posredno ali neposredno uporabo portala ali zaradi njegovega delovanja, ne za takšno ali drugačno nepravilno obnašanje uporabnikov ali obiskovalcev.

 

UPORABNIKOVO OBNAŠANJE

Pri uporabi naših Storitev, soglašate, da boste ravnali odgovorno upoštevajoč pravilno presojo. Na primer in brez omejitev soglašate, da ne boste:

• Kršili nobenega zakona ali pravila;

• Kršili pravice tretjih oseb, brez omejitev, upoštevajoč intelektualno lastnino, zasebnost, objavo pogodbenih obveznosti;

• informacije, ki so vam na voljo preko naših Storitev v kakršnekoli meri, uporabljali v nedovoljene namene;

• V kakršnikoli meri ovirali ali poškodovali naše Storitve, z uporabo virusov, pisanjem botov, uporabo trojanskih konjev, nameščanjem škodljive kode, prekomerno uporabljali ping, izvajali napade z onemogočanjem servisov (kakršnakoli oblika DOS napada);

• Uporabljali naše Storitve za prenašanje, razporejanje, pošiljanje kakršnihkoli informacij tretjih oseb, neomejeno za fotografije ostalih, osebnih informacij ali številk kreditnih, bančnih, telefonskih kartic ali ostalih računov;

• Uporabljali Storitev za pošiljanje nezaželenih e-sporočil (Spam) ali reklamnih materialov;

•  Nadlegovali nobenega izmed ostalih uporabnikov naše Storitve;

•  Zbirali ali shranjevali kakršnekoli informacije o kateremkoli uporabniku brez da bi to dovolila Pravila;

•  Uporabljali našo Storitev v kakršnekoli komercialne namene brez naše privolitve;

•  Sodelovali z nikomer, ki bi želel uporabljati našo Storitev v kakršnekoli komercialne namene rez naše privolitve.

• Izključno vi ste odgovorni za interakcijo z ostalimi uporabniki naše Storitve. Mi ne odgovarjamo za kakršnokoli nastalo škodo, ki bi nastala z Vašo interakcijo z drugimi uporabniki naše Storitve. Pridružujemo si pravico, ampak nimamo nikakršne obveze, da bi pregledovali interakcije med vami in ostalimi uporabniki naše Storitve ter si pridružujemo pravico v dobri veri opraviti karkoli bi bilo potrebno, da bi omejili dostop do oziroma da bi preprečili pridobivanje kakršnegakoli materiala, ki bi veljal za nespodobnega, pohotnega, pretirano nasilnega, vznemirljivega ali kakorkoli že, neprijetnega.

• Od uporabnikov naše Storitve pričakujemo, da nemudoma prijavijo vse zlorabe naših Storitev (kršenje avtorskih pravic, veljavne zakonodaje, pravil ali obrekovanje) s strani drugih uporabnikov, ki jih zasledijo na naših spletnih mestih. Elektronski naslov za prijave je Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

 

ZASEBNOST

Sami razumemo skrbi, ki jih lahko imate v zvezi z vašo zasebnostjo in spoštujemo vašo pravico po varovanju zasebnih podatkov, medtem ko so na internetu. Naša Storitev je oblikovana tako, da omogoča uporabnikom, da vstavljajo fotografije in ostale informacije dostopne javnosti ter morebitne komentarje. Zatorej, ob posredovanju fotografije in/ali kakršnihkoli informacij, prepuščate vsa pričakovanja o zasebnosti, ki jih imate, ob spoštovanju naše uporabe vaše podobe ali zasebnih informacij, ki ste nam jih posredovali. Če ne želite, da bi vašo sliko ali zasebne informacije videli ostali uporabniki, prosimo, ne uporabljajte naše Storitve.

Ob vašem obisku zbiramo nekatere druge informacije o vas, katere ne objavljamo na Spletnem mestu. Teh informacij ne bomo (namerno) posredovali tretjim osebam brez vašega dovoljenja. Pridržujemo pa si pravico prenesti take informacije brez vašega soglasja, da bi preprečili nevarnost: da bi zaščitili ali uveljavili naše in vaše pravice, da bi zaščitili in uveljavili pravice tretjih oseb ali pa odgovarjajoč sodnemu aktu ali pozivu, skratka, kakor zahteva ali želi zakon.

 

UPORABNIKOVE VSEBINE

Ob posredovanju kakršnihkoli vsebin (vključno z vašimi fotografijami) na naš portal, nam zagotavljate neprekinjeno, svetovno, ne-ekskluzivno prosto pravico in dovoljenje za uporabo, reprodukcijo, predvajanje, izvajanje, prirejanje, spreminjanje, razporejanje in promocijo omenjenih vsebin v kakršnikoli obliki, v kateremkoli obstoječem ali novonastalem mediju, kjerkoli na svetu in za katerikoli namen.

Za kakršnekoli vsebine, ki jih posredujete ali prenašate preko naše Storitve, odgovarjate izključno sami. Ob tem soglašate, da ne boste posredovali nobene vsebine, ki:

•     je žaljiva, obrekljiva ali opravljiva;

•     vsebuje jasne seksualne vsebine;

•     bi, z vzorčnim upodabljanjem ali kakorkoli drugače, lahko očrnila katerokoli etnično, rasno, seksualno ali versko skupino;

•     izkorišča slike ali podobe posameznikov mlajših od 18 let;

•    bodri ali kakorkoli drugače upodabljajo uporabo drog (vključujoč alkohol in cigarete);

•     uporablja žaljive izraze ali slike;

•     upodablja nasilje kot sprejemljivo, vabljivo ali všečno ali;

•     vsebuje katerikoli Vaš osebni podatek, razen vašega elektronskega naslova.

Mi nimamo nikakršne obveze po objavi katerekoli vsebine, ki jo vi ali kdo drug posreduje. Med drugim lahko mi izključno s svojo neovirano preudarnostjo, uredimo, odstranimo ali zbrišemo katerokoli vsebino, ki jo objavite ali posredujete.

 

VSEBINE TRETJIH OSEB

Pri uporabi naše Storitve lahko dostopate do vsebin tretjih oseb preko naše Storitve ali preko povezav na spletna mesta tretjih oseb. Mi ne nadziramo vsebin tretjih oseb in nimamo predstave o jamstvu le-teh. S tem soglašate, da boste z uporabo naše Storitve lahko izpostavljeni vsebinam tretjih oseb, ki so lahko lažne, žaljive, neprimerne ali kakorkoli, sporne.

Pod nobenimi pogoji ne bomo odgovorni za vsebine tretjih oseb, upoštevajoč kakršnekoli napake ali opustitve v katerikoli vsebini tretjih oseb, ki bi bile objavljene, shranjene ali prenesene preko naše Storitve. Ob tem soglašate, da boste preračunali in nosili vsakršno nevarnost povezano z vsebinami tretjih oseb, upoštevajoč tudi profile ostalih uporabnikov naše Storitve.

V primeru, da ste znotraj naših storitev opazili lažno ali po vašem mnenju legalno sporno vsebino, vas prosimo, da nam sporočite prekršek z uporabo elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

LASTNIŠKE PRAVICE

Vi soglašate, da so vse vsebine in material, ki so dostopni na našem spletnem mestu, zaščiteni s pravico do objave, avtorstva, blagovne znamke, storitvene znamke, patenta, poslovnih skrivnosti ali lastniškimi pravicami in zakoni. Razen, če ne izdamo posebnega dovoljenja, soglašate, da ne boste prodajali, licencirali, dajali v najem, spreminjali, razporejali, kopirali, posnemali, prenašali, javno razstavljali, javno izvajali, objavljali, predelali, izdajali ali izdelovali izpeljave iz materialov ali vsebin, ki so prisotni na našem spletnem mestu medtem, ko boste uporabljali našo Storitev.

Vi soglašate, da ne boste sistematično poskušali pridobiti podatke ali druge vsebine ali materiale iz našega spletnega mesta, da bi ustvarjali ali sestavljali, posredno ali neposredno, zbirko, kompilacijo, bazo podatkov, mapo ali karkoli z uporabo ročnih metod ali preko uporabe samodejnih programov ali drugače. Vi soglašate, da ne boste uporabljali nobeno izmed naših blagovnih znamk kot povezavo na do drugih spletnih strani. Vi soglašate, da ne boste prikazovali nobenega elementa našega spletnega mesta v okvirju (ali katerokoli vsebino preko notranjih povezav) brez, da bi vam izdali pisno dovoljenje za to. Kakorkoli pa lahko vzpostavite standardne povezave na domačo stran našega spletnega mesta brez našega pisnega dovoljenja.

 

UPORABNIŠKO IME IN GESLO

Med postopkom registracije si boste izbrali uporabniško ime in geslo. Izključno vi ste popolnoma odgovorni za ohranitev tajnosti vašega gesla, in ste izključno vi odgovorni za vse aktivnosti, ki se zgodijo pod vašim uporabniškim imenom in geslom. Soglašate, da nas boste takoj obvestili za vsakršno nedovoljeno rabo vašega uporabniškega imena in gesla ter katerokoli prekinitev varnosti.

 

PREKINITEV DOSTOPA DO STORITVE

Vi soglašate, da vam lahko, iz kateregakoli razloga, izključno in neovirano, prekinemo dostop do naše Storitve, če pride do kršenja teh Pravil. Prav tako soglašate, da vas nismo dolžni predhodno obvestiti v primeru prekinitve dostopa do naše Storitve. Prav tako potrjujete in soglašate, da vas lahko v trenutku izklopimo ali pa zbrišemo kateregakoli od vaših računov in vse povezane informacije in datoteke v omenjenih računih in/ali prepovemo v bodoče dostop do omenjenih datotek ali do naše Storitve. Nadalje soglašate, da ne bomo odgovorni vam in katerim koli tretjim osebam za prekinitev dostopa do naše Storitve.

Soglašate da nismo odgovorni za kateri koli izpad ali motnjo dostopa do storitve povzročeno s strani tretjih oseb, višje sile, tehničnih težav ali vzdrževalnih del.

 

PRENEHANJE STORITVE

V kateremkoli trenutku si pridružujemo pravico do spremembe ali prekinitve – začasne ali dokončne – dela naše Storitve z ali brez predhodnega obvestila. Nadalje soglašate, da ne bomo odgovorni vam in katerim koli tretjim osebam za spremembo ali prekinitev dostopa do naše Storitve.

 

IZKAZOVANJE IN JAMSTVO

S tem izkazujete in jamčite, da:

• imate polno moč in oblast za vstopanje in opravljanje pod temi Pravili;

• vaša raba naše Storitve ne bo kršila avtorskih pravic, zaščitnega znaka, pravice do objavljanja ali kakršnekoli pravne pravice, katerekoli tretje osebe;

• boste izpolnjevali vse nanašajoče se zakone ob uporabi naše Storitve ter ob sodelovanju v vseh ostalih aktivnostih izhajajoč iz ali vezanih na ta Pravila, upoštevajoč interakcijo z ostalimi uporabniki naše Storitve;

• posedujete ali drugače, imate vse potrebne pravice za licenciranje vsebin, ki jih posredujete in da z objavo in uporabo vaših vsebin z naše strani, ne bodo kršene pravice tretjih oseb;

 

OPOREKANJE JAMSTVA

Vi soglašate da:

•     uporabljate naše storitve na lastno odgovornost

•     ste se prostovoljno odločili za uporabo portala, ker ste si sami želeli strani ogledati, čeprav se zavedate, da strani lahko vsebujejo tudi za vas morebiti neprimerno vsebino

Ne jamčimo da:

•     bo naša storitev zadovoljila vaše potrebe,

•     bo naša storitev neprekinjena, pravočasna, varna ali brez napak,

•     bodo vse informacije ki jih boste pridobili z naših storitev točne in zanesljive,

•     ne zagotavljamo, da bo kakovost za kakršnekoli izdelke, storitve, informacije ali druge materiale kupljene ali pridobljene z vaše strani, z uporabo naše storitve zadovoljila vaša pričakovanja,

•     nobena informacije, ki jo boste priskrbeli ali mi zbrali ne bo prikazana tretjim osebam,

•     bo kakršnakoli napaka, v kateremkoli podatku ali programski opremi popravljena.

 

 OMEJITVE ODGOVORNOSTI

Vi soglašate da, ne bomo odgovorni za kakršnekoli neposredne, posredne, slučajne, posebne posledične ali vzorne poškodbe (če tudi bi bili prehodno obveščeni) izhajajoč razmeroma ali povezano z:

•     uporabo ali nemožnostjo uporabe storitve;

•     nadomestili kakršnihkoli dobrin, storitev ali informacij kupljenih ali pridobljenih kot rezultat pridobitve kakršnekoli informacije pridobljene preko ali z uporabo naših storitev;

•     razkritjem, nezakonitega dostopa do ali s spremembo vaših vsebin;

•     izjavami, ravnanji ali opustitvami katerihkoli ponudnikov storitev ali tretjih oseb na našo storitev;

•     kakršnim koli razlogom, ki bi izhajal iz, bil povezan z ali se nanašal na našo storitev ali ta pravila;

•     mi ne bomo odgovorni za kakršenkoli propad ali zamik pri izvajanju pod temi pravili, če bi omenjen propad ali zamik nastal.

 

Traven.si

Last modified on sreda, 23 oktober 2013 20:31
Tagged under
More in this category: « Zavod Traven O nas »

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 14 gostov in ni članov .

Top