Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Organizacija TURIHAB

TURIHAB – Združenje za rezidenčni turizem Portugalske

TURIHAB (Združenje za rezidenčni turizem) je vlada krovna organizacija, ki promovira bivanje v zgodovinskih okoljih s poudarkom na regionalni gostoljubnosti in ohranjanju lokalne kulturne, zgodovinske in arhitekturne dediščine.

»Bivalni turizem« (»Turismo de Habitação " – TURIHAB) je priznan kot pomemben dejavnik  razvoja turizma v regijah. Glavni cilj, ki so ga imeli v mislih ustanovitelji na začetku, je bila ohranitev čudovitih dvorcev po regijah ter tradicij in kulture regij. To ponazarja tudi izjava predsednika organizacije TURIHAB: »smo velika družina s skupnimi interesi, ki ima koristi od odprave medsebojne konkurence in kar največjega povezovanja in sodelovanja: z osredotočanjem na posredovanje kakovostne predstave o naši ponudbi«

TURIHAB je združenje z več kot 100 člani. Drugi cilj je bil najprej povezati te tradicijske hiše, ki imajo skupne interese.

Preostali cilji so:

•  ohraniti čudovite portugalske hiše po regijah, njihovo tradicijo in kulturo

•  Zagotoviti namestitev turistov na podeželskih območjih, kjer bi se sicer bilo težko nastaniti

•  Zastopati člane združenja napram vladnim organom in navzven

TURIHAB ima sedež v Ponte de Lima na severu Portugalske in je bil ustanovljen leta 1983. Deset let kasneje , ko je organiziral prvo nacionalno srečanje bivalnega turizma, je uvedel na trg blagovno znamo Solares de Portugal.

Prejel je več priznanj  s področja razvoja turizma. Leta 2005 so certificirali svoj center po standardu ISO 9001, mrežo Solares de Portugal pa z ERS 3001:TER (2006) in NP 4494:2010 (2011). Gre za jasen dokaz predanosti združenja strogim predpisom, ki urejajo namestitev turistov na deželi.

Ta zavezanost k zagotavljanju visoko kakovostne namestitve v značilnih družinskih objektih se na evropski ravni odraža v   članstvu v mreži »Europe of Traditions« (www.europetraditions.com),  v južnoameriških državah območja MERCOSUR pa v »Fazendas do Brasil«  (www.fazendasdobrasil.com).

Leta 2009 je TURIHAB predstavil novo blagovno znamko: Casas no Campo – to so skrbno obnovljene  deželne hiše ali vile, ki jih preoblikujejo za potrebe kmečkega turizma ob upoštevanju standardov visoke kakovosti.

TURIHAB ima svoj center, ki upravlja z rezervacijskim sistemom. Glavna naloge centralnega rezevacijskega sistema je trženje in promocija blagovne znamke - Solares de Portugal (www.solaresdeportugal.pt), Casas no Campo (www.casasnocampo.net) in Aldeias de Portugal (www.aldeiasdeportugal.pt). V ta namen uporabljajo napredno informacijsko tehnologijo prek spletišča www.center.pt 

Za tradicijske hiše je bolj primerno, da se skupaj pogajajo z organizatorji potovanj, saj lahko člani združenja ponudijo več kot 1500 postelj, posamezna tradicijska hiša pa štiri ali pet sob. Organizatorji potovanj namreč ne morejo tvegati z razgovori o tako majhnih prenočitvenih zmogljivostih.

Dejavnost opravljajo izvoljeni delovni odbori, ki imajo potrebno znanje o turizmu, tako da lahko ta pogajanja opravijo v največje mogoče dobro za člane združenja.   Preprosto je veliko bolj priročno za vse vpletene, da imajo za rezervacije in promocijske cilje osrednjo kontaktno točko  s spletnim sistemom - Centernet. Rezervacije se  posredujejo neposredno prek službe in naslova www.center.pt ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Center nato naredi vse, da potrdi vsako rezervacijo ali ponudi alternative.

Več na spletni strani www.turihab.pt kjer je mogoče dobiti informacije kako postati član združenja in kakšne so medsebojne obveznosti združenja in članov.

Read 2595 times sobota, 25 januar 2020 10:45
Tagged under:
More in this category: Solares de Portugal »

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 94 gostov in ni članov .

Top