Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Solares de Portugal

DESTINACIJA PORTUGALSKA

Solares de Portugal  - Hiše z značajem

Hiše z značajem predstavljajo združenje tradicionalnih portugalsko družinskih domov. Hiše z značajem so navadno locirane v regijah in krajih, kjer ni druge turistične hotelske infrastrukture.

Čeprav gostom gostitelj ob prenočevanju ponudi še vso ostalo zasebno infrastrukturo, ki jo poseduje, od teniških igrišč, do konjev za ježo ali zasebni bazen, je ključna za uvrstitev v združenje le arhitektura hiše in gostoljubnost lastnika. Hiša mora biti stara in imeti mora svoj poseben značaj, plemiškega izvora ali tipično kmečkega.Naziv Hiše z značajem dobijo tiste hiše, ki so arhitekturno posebne, imajo zgodovinski značaj ali značaj tradicionalne arhitekture podeželja, vezane na kulturno dediščino. Ta pristop je močno spodbudil razvoj družinskega turizma na podeželju, v regijah in območjih, kjer sicer turistov zaradi neizgrajene turistične hotelske infrastrukture ne bi bilo. Spodbudila je razvoj v večinoma razvojno zaostalih regijah, saj so se lastniki brez velikih investicijskih vložkov lahko pričeli ukvarjati s turizmom in prodajati svoje lokalne produkte.

Solares de Portugal, veriga zasebnih plemiških počitniških hiš in drugih tipičnih družinskih domov, vključno s kmečkimi hišami (Solares Rural), nudijo prenočevanje z zajtrkom in večerjo. Večinoma se nahajajo v krajih, kjer ni druge turistične hotelske infrastrukture. Gostitelj je vedno lastnik sam, tesno mora biti povezan z območjem, kjer živi. Čeprav gostom gostitelj ob prenočevanju ponudi še vso ostalo zasebno infrastrukturo, ki jo poseduje, od teniških igrišč, do konjev za ježo ali zasebni bazen, je ključna za uvrstitev v združenje le arhitektura hiše in gostoljubnost lastnika.

Edini pogoj, ki ga predpisuje portugalska zakonodaja je, da je lahko v družinskih domovih za turiste največ 10 družinskih sob in da ima vsaka soba svojo kopalnico. Z zakonodajo, da je tudi družinska hiša turistični objekt, je portugalska vlada močno spodbudila razvoj družinskega turizma na podeželju, v večinoma razvojno zaostalih regijah, saj so se lastniki brez velikih investicijskih vložkov lahko pričeli ukvarjati s turizmom in prodajati svoje lokalne produkte. Prihodke od turizma lastniki usmerjajo nazaj v obnovo in vzdrževanje objektov tradicionalne arhitekture. S tem ne ohranjajo le stavbne dediščine, imajo posel in zaposlitev; zaradi dodatnih prihodkov od turizma se ohranja tudi poseljenost podeželja.

Kaj pravi oglasno sporočilo na spletni strani:

Prenočevanje v kakšni od tradicijskih hiš Solares de Portugal  pomeni uživanje v toplem sprejemu in gostoljubnosti, kar portugalske družine vsekakor znajo. Gre tudi za izkušnjo z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino nereligiozne tradicije, ki jo lastniki hiš delijo s svojimi gosti na preprost in vljuden način. Večerja je simbol družinskega življenja, ki se pogosto uživa skupaj  z družinami  lastnikov hiš in drugimi gosti. Kasneje lahko toplota kamina, vzdušje in vino Porto podaljšajo večer in spoštovanje do izvrstne portugalske kuhinje, ki jo spremlja "Vino verde" (zelena vino), Maduro vino ali vino Porto. Bivanje v Solares de Portugal je verodostojen in oseben način spoznavanja posebnosti  vsake regije, njenih praznovanj, gastronomije, njenih običajev in tradicij.

Da bi turistični potrošniki še lažje razlikovali med njimi in med njihovo diverzificirano turistično ponudbo, so jih razdelili še na dodatne kategorije, ki že s svojim poimenovanjem izražajo temeljni slogan in ponudbo, ki jo gostje v teh objektih lahko pričakujejo. Gre za Casas Antigas, Quintas E Herdades, in  Casas Rústicas, vse v skladu z njihovim območjem, dimenzijami, prostori in vrtovi, kot tudi opremo in stilskim pohištvom.

Casas Antigas” so elegantni dvorci in deželna  posestva značilna po svoji eleganci, mnogi od njih izvirajo iz 17. in 18. stoletja. Njihova arhitektura je zelo pomemben del kulturne dediščine, z različnimi slogi, ki odražajo različna  poglavja v zgodovini Portugalske.

Quinta e Herdades” so kmetije in kmetijska posestva, v podeželskem okolju in ozračju, katerih glavne hiše so grajene v arhitekturnih slogih od klasike do rustikalnega izgleda, kar ustreza pojmu »kmečki turizem«

"Casas Rústicas" so kmetije in kmetijska posestva, ki jih odlikujejo posebne vrste konstrukcije; so preprostega arhitekturnega stila in uporabljajo regionalni gradbeni material. Na splošno so manjših dimenzij, opremljene so s preprostim in praktičnim, vendar udobnim pohištvom. Nahajajo se v središču vasi ali v okviru kmetij; ponujajo odlično priložnost uživati v miru in tišini življenja na podeželju, kar vse je mogoče razumeti pod pojmom "Turizem na podeželju"

Gostje Solares de Portugal imajo na izbiro različne dejavnosti, od ribolova, golfa, prijetnih izletov peš in na konju, tenisa, plavanja in uživanja v  naravi.

Odkrijte hiše z značajem – Solares de Portugal – www.solaresdeportugal.pt  

Read 2640 times sobota, 25 januar 2020 10:42

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 176 gostov in ni članov .

Top