Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Hiške Slovenske Istre

Naša ponudba

Zajtrk na istrski način

Vsem gostom po želji postrežemo z zajtrkom, po predhodnem naročilu pa nudimo tudi kosila in večerje.

»Istrski zajtrk« je sestavljen iz svežega doma pečenega kruha iz ekološke moke, domačih marmelad, domačih jajc, domačega sira, skute, domačih klobas in salam ter sveže sezonske zelenjava in sadja, ostalo po dogovoru. Vsi proizvodi so lokalni, okoliških kmetov oz. naši, po načelu km - 0. Istrski zajtrk je dostavljen v ličnih košaricah ob dogovorjeni uri pred vašo Hiško ali ga postrežemo v zajtrkovalnici. Zvečer vam nudimo pestro izbiro vin z vinorodnega okoliša slovenske Istre. Ob dobrem vinu pa hladen narezek domačih dobrot ali okusite lokalne tipične jedi, kot so istrski fuži, šparglji, njoki, pršut v refošku... Gostje hišk si lahko sami naberejo zelišča, sezonsko zelenjavo in sadje, ki se nahaja pred vsako hiško, prav tako imajo na voljo ognjišče za večerno druženje ob dobrem kozarcu refoška. Po dogovoru vam priporočamo in pomagamo pri organizaciji aktivnega preživljanja počitnic, ter vas vabimo, da z nami obirate oljke, se pridružite trgatvi ali iščete divje šparglje v gozdovih.

Pri nas je možno kupiti vina slovenske Istre in ekstra deviško oljčno olje, domače marmelade in domače likerje. Vina slovenske Istre V slovenski Istri zorijo vina, ki so preplet tradicije in sodobnega vinarstva. Bogato vinsko izročilo slovenske Istre sega v rimske čase in beleži že skoraj dve tisočletji.

Vina avtohtonih sort (istrski refošk, istrska malvazija) ter drugih sort, ki tukaj uspevajo, žanjejo priznanja na vinskih ocenjevanjih doma in po svetu. Obiščite našo vinsko klet oz. kantino (kot pravimo domačini) ali večjega okoliškega vinarja, vsak vas bo z veseljem sprejel. Temu izvrstnemu pridelku narave posvečamo tudi tradicionalni praznik Praznik refoška, ki se odvija neprekinjeno že več kot 42 let vsak tretji vikend v maju. Vabljeni v Deželo refoška!

Refošk

Po tipičnih istrskih vaseh, odmaknjenih od glavne ceste in ločenih med seboj z grički, hranijo prijazni domačini v svojih kleteh pravo dragocenost: temno rdeč, kot kri gosto vino refošk. S svojim preprostim, polnim in pristnim okusom ter naravno svežino je izvrsten spremljevalec za mizo. V izraziti, plemeniti cvetici, sladki robustnosti in bogati sadni aroma je mogoče zaznati bližino morja, lapornato zemljo in obilje sonca. Svojo pokrajino smo prav zaradi teh odlik vina poimenovali "Dežela refoška".

Malvazija

Vino odlikuje prijetna kislost, na poseben način diskretna in za malvazijo še posebej značilna cvetica, ki jo zagotavlja zmerno alkoholno vrenje. Vino je svetlo zlato rumenkaste barve, polno in harmonično, kadar zasajeno v neposredni bližini morja. Mediteranski okus, pridobljen z lego in negovanjem v lesenih posodah, izraža posebnost in bogastvo okolja, kjer ga pridelujejo.

Ekstra deviško oljčno olje

Oljčno olje je temelj mediteranske prehrane, ki se uspešno spopada s številnimi boleznimi današnjih časov. Da je učinek realen je potrebno uživati kakovostna ekstra deviška oljčna olja. Pri nas ponujamo ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre skrbno pridelano v Oljarni Hrvatin. Oljčna olja oljarne Hrvatin se ponašajo s številnimi domačimi in tujim priznanji. Vprašajte nas in z veseljem Vas bomo vodili skozi degustacijo oljčnih olj. V oljarni Hrvatin stiskamo olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki. Olje iztisnemo iz sveže nabranih, zrelih, zdravih plodov, saj le na ta način dosegamo najvišjo kakovost. Ekstra deviško oljčno olje vsebuje nizko stopnjo kisline in pri zaužitju je nujno potrebno začutiti grenak priokus v grlu. Le na ta način so zagotovljene vse pozitivne lastnosti oljčnega olja. Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E. Varovalni učinki so posledica visokih vsebnosti antioksidantov kot polifenolov, ki jih vsebujejo oljčna olja in v uravnoteženi maščobno kislinski sestavi.

 

Additional Info

  • Nakup: Pri nas je možno kupiti vina slovenske Istre in ekstra deviško oljčno olje, domače marmelade in domače likerje.
  • Prenočišča:

    3 hiške s skupaj  7 ležišči

  • Telefon: 05 655 04 31
  • GSM: 041 248 964
  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Pošta: 6273 Marezige
  • Naslov:

    Truške 1b

  • Vrsta ponudnika: Kaj posebnega

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 159 gostov in ni članov .

Top