Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Kako pripravimo jedi iz surovega brancina?

Pri pripravi jedi iz surovih rib je vedno pomembno, da uporabimo čim bolj svežo ribo.

Zaradi varnosti, saj so v nekaterih vrstah rib pogosto prisotni različni paraziti, ki so človeku lahko nevarni, pred začetkom priprave jedi iz surovih rib celo ribo ali file čim hitreje zamrznemo. V zamrzovalniku jo pustimo najmanj 28 ur, ko paraziti poginejo. Nato ribo odmrznemo iz jo lahko brez skrbi uporabimo.

Z ostrim nožem ali pinceto iz fileja odstranimo vse kosti, s prsti potegnemo po dolžini celega fileja, da se prepričamo, da smo odstranili prav vse koščice.

Priprava brancinovega carpaccia
Na fileju brancina pustimo kožo. File naj bo obrnjen s kožo proti rezalni deski. Ribje meso režemo na zelo tanke rezine in sicer nekoliko poševno v smeri od glave proti repu. Rezine lahko režemo tudi z nožem za pršut in sicer tako, da naredimo tanke rezine preko celotne dolžine fileja. Tako pripravljene rezine ribjega mesa razporedimo po krožniku, zacinimo jih tik pred serviranjem s solnim cvetom in malo nežnega oljčnega olja, po okusu lahko uporabimo tudi sveže mlet poper.
Po želji lahko tanke ribje rezine za kratek čas mariniramo v soku citrusov (pomaranča, limona, limeta in/ali grenivka). V kolikor želimo malo manj sadnega okusa, ribjim rezinam najprej dodamo oljčno olje, da jih zaščitimo. Če pa želite bolj sadni okus ribe najprej mariniramo v soku citrusov in šele nato dodamo malo oljčnega olja in solnega cveta. Priporočam, da najprej preizkusite varianto s solnim cvetom in oljčnim oljem in šele kasneje preizkušate različne mešanice za mariniranje.

Priprava brancinovega sashimija
V japonskem slogu fileju odstranimo kožo, ga obrnemo z delom, kjer je bila koža proti deski in ga režemo poševno v smeri od repa proti glavi na nekoliko debelejše (0,5 cm) rezine. Ker tako prečno prerežemo vsa mišična vlakna, so ribje rezinice zelo mehke. Serviramo jih začinjene s solnim cvetom in oljčnim oljem. Lahko pa jih same postrežemo z wasabi-jem (japonski hren) in sojino omako ali na primer na riževih kepicah,...

Priprava brancinovega tatarja
Fileju brancina odstranimo kožo, ga obrnemo z delom, kjer je bila koža proti deski. Po dolžini ga narežemo na tanke palčke, ki jih nato režemo poševno v smeri od repa proti glavi, tako dobimo manjše bolj ali manj enakomerne kocke ribjega mesa. Začinimo jih s solnim cvetom in oljčnim oljem. Po želji lahko dodamo malo sojine omake in na tanko narezane lupinice neškropljene limone in laske narezanih bučkinih lupin, ki jih pripravimo tako, da bučko olupimo in zelene dele na tanko nasekljamo.

Vir:
http://www.fonda.si/sl/kulinarika/kuharski-nasveti

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 121 gostov in ni članov .

Top