slhrendeit

Kako pripravimo ribjo osnovo?

Kako pripravimo ribjo osnovo ali ribji fond?


Ribjo osnovo pripravimo iz ribjih kosti, glav in kože, ki nam ostane po filiranju brancina. V kolikor imamo pri roki, ribjo osnovo lahko obogatimo z drugimi vrstami rib (cipelj, sardela, morska žaba, molj,…), kakšno školjko, celim škampom, ki ga zrežemo na kose, ali le lupinami, ki so nam ostale pri čiščenju repkov.

V posodo nalijemo približno 1 liter hladne vode. Vanjo položimo ribje kosti, glave in kožo. Dodamo približno 200 g očiščene in oprane jušne zelenjave, lovorjev list, 2 žlici olivnega olja, malo soli in počasi kuhamo približno 1 uro. Pazimo, da ves čas le na rahlo vre. Ribjo osnovo dobro pretlačimo (lahko tudi s paličnim mešalnikom), precedimo. Tako pripravljeno ribjo osnovo lahko uporabimo takoj ali pa jo razdelimo v primerno velike posodice in jo zamrznemo za kasnejšo uporabo.

Vir:
http://www.fonda.si/sl/kulinarika/kuharski-nasveti

Novo na portalu

cache/resized/aa40ef83a5e78cf9e5c18de6c4dc6dc5.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/55f366d48305953377d1bcf03587618b.jpg
Peš poti
cache/resized/8952378ec639871a2542352795f49679.jpg
Novi prispevki
cache/resized/655329bc3b7dc79ada1d03350b6e330f.jpg
Ogledi znamenitosti/zanimivosti
cache/resized/229bfd0f63cea5363f5ef2574846f9da.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/4d9cba84d83daf9c63c730c6e8d91fb0.jpg
Kulturne znamenitosti

Na strani je 260 gostov in ni članov .

Top