Na Mihotovi domačiji že 10 let žanjemo sivko na tradicionalen način s srpom. Na naših poljih raste 2.000 grmov sivke: Lavandula angustifolia vera, Lavandula angustifolia rosea
Mesto je v preteklosti moralo kar najbolje izkoristiti malo prostora, ki ga je imelo na voljo, medtem ko se je število prebivalstva povečevalo.
Kras in Istro je od prazgodovine pa do danes močno zaznamovalo izkoriščanje njihovih naravnih danosti (predvsem obilice kamna). Bronasto in železnodobna kaštelirska kultura s
Če iz radovednosti na koncu Cankarjevega obrežja (ex-riva Dante) pred trgom Tartini vstopite v prehod, ki vodi do hotela Tartini, boste vstopili v nekdanji pristaniški
V Istri imamo veliko zazidanih oken, ki spadajo v našo kulturno dediščino. Pa vemo zakaj so nastala?
Kamnita gradnja brez veziva je bila na območju Krasa in Istre prisotna že v prazgodovini. Ljudje so izkoriščali naravne danosti in tako od zgodnje bronaste
Kamen se kot gradbeni material uporablja že tisočletja. Preden so začeli uporabljati veziva, so kamnite zidove, obrambne konstrukcije, bivališča, zatočišča, kultne prostore
Sirova torta
Written by urednikPečico segrejemo na 170 stopinj.
Čokolado stopimo nad soparo, beljake pa stepemo v trd sneg. V stopljeno čokolado najprej umešamo kremni sirček in
More...
Pikantna ribja omaka
Written by urednikPostopek po korakih:
V kozici močno segrejemo malo oljčnega olja in na njem zarumenimo česen. Dodamo na kocke narezan paradižnik/pelate in črne
Turistični štrukeljci
Written by urednikPostopek po korakih:
Moko, vodo, mleko, oljčno olje, kvas in sol damo v skledo ter mešamo in gnetemo 7 minut. Posodo s testom pokrijemo z
Brodet s školjkami
Postopek po korakih:
1. Na olivnem olju popražimo drobno narezano čebulo.
2. Ko postekleni dodamo še sesekljan česen, takoj za tem pa še
Postopek po korakih:
1. Rdečo papriko narežemo na poljubne koščke in jo na hitro popečemo na ponvi. Kumaro lahko po želji olupimo in