slhrendeit

Mesne jedi

Brovada s polento






Priprava:
V loncu na oljčnem olju popražimo nekaj strokov česna. Ko porumenijo, jih odstranimo ter na

Vampi po starem

Priprava:
V kozici na masti ali oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in na koščke narezano panceto. Dodamo sesekljan česen in

Tripe po trž

Priprava:
V kozici na oljčnem olju popražimo na koščke narezano slanino, narezano čebulo ter sesekljan česen in peteršilj. Dodamo š

Vrzote s klobaso

Priprava:
1. Klobase damo v ponev ali peč, da se počasi spečejo.
2. Med tem v slanem kropu obarimo opran in narezan

Bobiči s

V loncu kuhamo fižol in pršutovo kost, ki smo jo prej očistili in prekuhali. Dodamo
pešt (sesekljana slanina, česen

Istrski narezek

Vsa mesna živila zrežemo na tanke rezine in jih lepo naložimo na servirno posodo.
Priložimo na kocke narezan sir, oljke

Šugo z divjim

Divjega zajca vzamemo iz pajsa (razsola) , ga operemo pod tekočo vodo in dobro obrišemo. Razrežemo ga na manjše kose in

Svinjina s koromač

V lonec damo svinjsko meso, vodo in taco ali oljčno olje ter kuhamo, da se meso nekoliko skuha, nato dodamo oprano in narezano

Kislo zelje s

Čebulo dobro sesekljamo, slanino zrežemo na kockice, zelje na hitro splaknemo s hladno vodo. V ponev vlijemo malo olja in na hitro popeč

Polnjene bučke

Najprej prepražimo čebulo in nato dodamo mleto meso. Meso popečemo, dodamo pelate, sol in poper. Ko je meso pečeno, ga vzamemo

Paradižnik nadevan

Paradižnike operemo, posušimo in jim z ostrim nožem odrežemo zgornji del, ki se ga drži pecelj. Odrezani del prihranimo.

Pršut v

Ne preveč tanke rezine pršuta opečemo na oljčnem olju z obeh strani. Dodamo moko, premešamo, prilijemo vino, dodamo začimbe

Jota

Fižol čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan ga kuhamo skupaj z mesom. Posebej na oljčnem olju dušimo kislo zelje

Srna v omaki

Srna v omaki: Dobro kvašeno meso narežemo na kose, posolimo in opečemo na olju. Nato ga odstranimo iz posode in na

Mesne polpete s

Mesne polpete: Meso zmeljemo, prav tako zmeljemo v mleku namočen in dobro ožet kruh. Dodamo sesekljana česen in peteršilj, jajce, sol

Stran 1 od 2

Novo na portalu

cache/resized/aa40ef83a5e78cf9e5c18de6c4dc6dc5.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/55f366d48305953377d1bcf03587618b.jpg
Peš poti
cache/resized/8952378ec639871a2542352795f49679.jpg
Novi prispevki
cache/resized/655329bc3b7dc79ada1d03350b6e330f.jpg
Ogledi znamenitosti/zanimivosti
cache/resized/229bfd0f63cea5363f5ef2574846f9da.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/4d9cba84d83daf9c63c730c6e8d91fb0.jpg
Kulturne znamenitosti

Na strani je 44 gostov in ni članov .

Top