Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Marmelade, sokovi, sladice

Istrska potica

Testo: Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačnega mleka naredimo kvasec. Damo ga na toplo. Vzhajanega zlijemo k presejani in

Kvašene fritole

V skodelico damo zdrobljen kvas, malo mlačnega mleka in sladkorja ter pustimo na toplem, dokler ne vzhaja (se speni).

V posodi

Kakijevo pecivo

Vse sestavine zmešamo, damo v majhen pekač in v ogreto pečico na približno 180 - 200 stopinj. Pečemo približno 20 minut oz.

Melonin sladoled

Melono otrebimo pešk, olupimo in zmeljemo. Sladkor skuhamo z vodo, dobro ohladimo in zmešamo z 0,5 l melonine kaše. Dodamo rum, limonin

Čokoladna torta z

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rdečo peso zmeljemo v pire. Čokolado sesekljamo v mešalniku, da ostanejo določeni delčki še tako

Figove kroglice

Suhe fige narežemo na drobne kocke, dodamo mlet sladkor, mlete orehe, rum, limonin sok in

Pandišpanija

V posodo damo rumenjake, sol in naribano limonino lupino ter vse dobro zmešamo, nato dodamo š

Fritole 2

Iz kvasa, žlice sladkorja, dveh žlic moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki ter ga vanjo zamešamo.

Sirova torta

Pečico segrejemo na 170 stopinj.

Čokolado stopimo nad soparo, beljake pa stepemo v trd sneg. V stopljeno čokolado najprej umešamo kremni

Hroštole nekvaš

Priprava (za 1. in 2.):

Parpanjaki

 Priprava: zgneti vse in dobro speci na močnem ognju.

 

Istrski cukerini

Priprava:
Na mizo damo moko presejano s pecilnim praškom, vanjo naredimo vdolbino ter vanjo damo sol, sladkor in vaniljev sladkor, jajci ter

Busolaji

Priprava:
Vse sestavine mesimo na deski, dokler ne dobimo homogenega testa, ki ga zvaljamo v valj, razrežemo in iz posameznih kosov oblikujemo

Kakijeva marmelada

Postopek za pripravo kakijeve marmelade:

Kakije najprej operemo in jih narežemo na četrtine, lupiti pa jih ni treba.

Nato

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 540 gostov in ni članov .

Top