Urednik
Špargljeva juha
20 apr 2017Šparglje nalomimo na manjše kose (mehki del), spodnje trde dele skuhamo
Bakala in bianco
20 apr 2017Bakala moramo najprej potolči in ga namakati v vodi celo noč ali najmanj 4 ure.
Kuhamo ga
Šugo z divjim zajcem
20 apr 2017Divjega zajca vzamemo iz pajsa (razsola) , ga operemo pod tekočo vodo in dobro obrišemo. Razrežemo ga
Riži - biž
20 apr 2017V kozici na oljčnem olju popražimo sesekljano čebulo, koščke pancete ali pršuta, dodamo sesekljan česen
Kvašene fritole
20 apr 2017V skodelico damo zdrobljen kvas, malo mlačnega mleka in sladkorja ter pustimo na toplem, dokler ne vzhaja (se
Polpete iz cuket
20 apr 2017Bučke operemo, jih naribamo na strgalo, solimo in pustimo približno četrt ure, da se iz njih izcedi
Brodet s sipami
20 apr 2017Sipe očistimo in narežemo na kose. Zložimo jih v posodo z oljčnim oljem. Dodamo narezano č
Bobiči brez paradiž
20 apr 2017V lonec z vodo damo mlad fižol in olupljen, na kose narezan, krompir. Če se odločite, da
Bobiči s paradiž
20 apr 2017V lonec z vodo damo mlad fižol, paradižnik in olupljen, na kose narezan, krompir. Če se odloč