Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Kotli

Zakaj predstavljamo vas Kotli kot primer dobre prakse. Gre za redko priložnost, da je celotno naselje v Istri vpeto v turistično ponudbo. Od 15 hišnih številk, jih osem oddajajo kot luksuzno opremljene namestitve v istrskem stilu kot celoto, torej ne v obliki apartmajske ponudbe ali ponudbe sob.

Lokalni prebivalci v preostalih hišah vzdržujejo ponudbo in dajejo utrip kraju. Zanimivo bi bilo videti kaj ponujajo za preživljanje prostega časa v samem kraju.

Njihov poslovni model je tako, od daleč, zelo blizu razpršenemu hotelu s tem, da se ponujajo celotne hiše (in tudi kaj istrske korte). Oglašujejo jih kot Istrske tradicionalne kamnite hiše. Poznavajoč Kotle in njihovo markantno kulturno dediščino gre v tem primeru za pravi primer kulturno dediščinskega turizma, ki ohranja kulturno dediščino in jo uspešno trži.

Predstavitev osmih kamnitih hiš je prepričljiva, vedno tudi z okolico – korto in v obsegu bivanjskih površin od 70 – 130 m2. Ne razpolagam s podatki o organizacijskem modelu, toda v ta kraj je moral priteči zadosten kapital za obnovo in oblikovanje ponudbe, bodisi, da je šlo za odkup nepremičnin in njihovo lastniško konsolidacijo ali pa so je vsaj del lastnikov vključil v ponudbo, prevzel standarde kakovosti in ponudbe ter enoten tržni nastop, ki je v rokah vodilnega partnerja.

Na trgu je njihovo najmočnejše orožje lično urejena spletna stran na www.istra-kotli.com v sedmih jezikih preko katere opravljajo booking in ponudijo osnovne informacije o kraju (glej privlačen animacijski tekst spodaj). Po zavihkom »Kontakt« posredujejo geokodirane podatke na Google zemljevidu, ki se nanašajo na športno ponudbo v okolici, obiske, kulinariko, zabavo in podobno.

Če bi hoteli najti vzporednico v Slovenski Istri, potem so to nedvomno Abitanti, ki so komaj kakšnih 20 km proč. Ampak, poglejte razliko v razvitosti turistične ponudbe.

In še privlačen animacijski tekst iz ponudbe 1nadan.si (ne komentiram kakovosti prevoda):

Odkrijte sanjski počitek v kraju, kjer Mirna izpopolnjuje življenje v starodavnem bogastvu vodnih mlinov, medtem ko stari most še vedno združuje zemljo in vodo v pričakovanju povratka. Tu počivajo velikani!

Bivali boste v simpatičnih, prestižnih hiškah, na voljo jih je kar 8. Natančno opremo in razporeditev posameznih hišk si oglejte TUKAJ.
Mir, naravne lepote in odlična nastanitev v samem središču Istre, v bližini Buzeta, Roča, Huma, Sovinjaka, Vrha, Motovuna in oddaljenost samo 25 minut od morja so zagotovila za kvaliteten dopust in sprostitev od vsakodnevnega vrveža in hitrosti življenja.
Kotli so bili nekoč najmočnejša vas na Humskem z znanimi mlinarji in krojači v bližnji in daljnji okolici. Tamkajšnji mlin še danes kljubuje času. Danes so Kotli zaščitena ruralna sredina z ohranjenimi dvorišči, tramovi, oboki in slikovitimi dimniki. Skozi vas teče reka Mirna, ki pada v slapovih preko sten in tako dolbi v kamen kotlaste vdolbine, po katerih je dobila vas ime.

V tem kulturnem spomeniku na aleji glagolijašev tudi v 21. stoletju živi ostanek sledi preteklosti.

Čeprav jo sestavlja samo petnajst hiš, je stara vas Kotli ena od najprivlačnejših izletniških točk v srednji Istri. Nahaja se vzhodno od Buzeta, v travnati dolini Rečine, katere vode po zlitju s pritokom Drago, dalje tečejo kot Mirna, najdaljša in najbolj znana istrska reka. Rečina je uradno ime pod katerim je rečica označena na večini zemljevidov, domačini, ki ob njej živijo, pa jo imenujejo Mirna. Ko se spomladi na Učki in na Ćićariji prične topiti sneg in po obilnem deževju v njeni strugi nastane hudournik, koncem leta, po dolgotrajni suši pa tudi povsem presihne.

Vir:
http://1nadan.si/ponudba/Celje/9104/minus-51-odst-na-najem-luksuzne-kamnite-hiske-v-vasici-kotli-pri-humu-najmanjsem-mestecu-na-svetu-istra-s-klikom-na-izberi-ponudbo-izberite-stevilo-no?isPreview=False
http://www.istra-kotli.com

Read 2252 times torek, 19 november 2019 21:14
Tagged under:

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 16 gostov in ni članov .

Top