slhrendeit

Tople začetne jedi


Med tople začetne jedi sodijo jajčne jedi ali fritaje, pripravljene s šparglji, domačimi klobasami, jurčki, tartufi, paradižnikom, radičem in poganjki mladega česna imenovanimi tudi peski.

Poleg raznih fritaj uvrščamo v to skupino še ocvrt pršut s polento, pršut v vinski omaki, pršut v belem vinu s tartufi, panceto s paradižnikom, polento z rukolo, rižote in rezance z morskimi sadeži, pedoče na buzaro, rakovice na šugo z malvazijo.

 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži1  Školjke na buzaru
 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži  Školjke na buzaru

 

Posebna specialiteta sta sipina črna rižota ter tartufi s fuži, rezanci in njoki.

 

 Sipina črna rižota Fuži s tartufi 
 Sipina črna rižota  Fuži s tartufi

 

Vrsto receptov za jedi najdete na tej povezavi.

Vir:

Živković, Milica in Poklar Vatovec, Tamara. Istrska kulinarika. avgust 2009. 

To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno- Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija licenco.

Last modified on četrtek, 21 maj 2015 06:47
Tagged under

Novo na portalu

cache/resized/aa40ef83a5e78cf9e5c18de6c4dc6dc5.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/55f366d48305953377d1bcf03587618b.jpg
Peš poti
cache/resized/8952378ec639871a2542352795f49679.jpg
Novi prispevki
cache/resized/655329bc3b7dc79ada1d03350b6e330f.jpg
Ogledi znamenitosti/zanimivosti
cache/resized/229bfd0f63cea5363f5ef2574846f9da.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/4d9cba84d83daf9c63c730c6e8d91fb0.jpg
Kulturne znamenitosti

Na strani je 101 gostov in ni članov .

Top